23948sdkhjf

Halsskov tæt på nyt fjernvarmeværk

SK Forsynings projekt med udbygning af fjernvarme på Halsskov og opførelse af et nyt halmfyret fjernvarmeværk er ikke blevet påklaget.
SK Forsyning kan nu komme videre med projektet, hvor der blandt andet skal opføres en helt ny halmfyret fjernvarmecentral på Halsskov. Første skridt er, at få aftaler i hus med de store kunder – det vil sige boligselskaberne og erhvervslivet – ligesom der vil blive forhandlet med VVS’ere og leverandører af varmeunits. Kommer disse aftaler på plads, er der basis for, at en lang række parcelhuse på Halsskov også kan blive tilsluttet fjernvarme inden for de næste par år.

- Det glæder os meget, at Dong Energy ikke har påklaget vores projekt på Halsskov. De områder, hvor mange kunder hidtil har haft gasbaseret opvarmning, kan meget snart blive konverteret til billigere og mere energivenlig fjernvarme, siger administrerende direktør i SK Forsyning Henrik Lundgaard, og fortsætter:

- Dong Energy har, ligesom som vi, kunnet se, at der er positiv samfundsøkonomi i projektet, og de har været meget fair i processen. En påklage ville nemlig have kunnet forsinke projektet i op til flere år. Derfor kan vi nu se frem til, at en væsentlig del af Halsskov inden for de nærmeste år vil blive forsynet med billig og CO2-neutral varme. Og det glæder vi os over.

Projektet på Halsskov ligner meget det projekt, SK Forsyning er ved at gennemføre i Slagelse, hvor der også i første omgang var tale om en forøgelse på omkring 30.000 MWh.

SK Forsyning er i øjeblikket ved at undersøge egnede placeringer af et værk. Der er flere muligheder, så beslutningen om, hvor værket kan ligge er ikke taget endnu. Men hvis alt går efter planen, vil det nye værk være i drift om ca. to år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066