23948sdkhjf

Ny 500 kW frekvensomformer til Tvindmøllen

Før sin 40 års fødselsdag gearer Tvindmøllen op med en ny frekvensomformer
En ny frekvensomformer på 500 kW gør Tvindmøllen i stand til at producere 900 kW i stedet for de 400 kW – den hidtil har produceret. Det skriver Ingeniøren.

Møllen var oprindeligt bygget til at kunne producere 2 MW i effekt, men da strømmen fra møllens synkrongenerator skal igennem en frekvensomformer, før den kan sendes ud på nettet, har Tvindkraft kun rådet over en 400 kW-mølle. Samtidig har man blokeret omdrejningstallet for rotoren til maksimalt 21 omdrejninger, hvilket også reducerer outputtet for møllen, da omdrejningstallet oprindeligt var sat til 40 omdrejninger.

Ifølge Tvindkraft har møllen i hele sin levetid produceret 20,5 mio. kWh, hvoraf de 17,2 mio. kWh er gået til strøm og resten til varme.

Vindmøllepasser siden 1982 Allan Lund Jensen fra Tvindkraft glæder sig over, at den nye frekvensomformer, som man selv har bygget i samarbejde med AAU, kan give møllen mulighed for at producere de 900 kW.

- Før måtte vi holde omdrejningstallet på 17-18-19 omdrejninger i minuttet. Nu kan vi køre op til de 21 omdrejninger og udnytte den ekstra energi i vindhastigheder over 7-8 meter i sekundet, siger han.

Lørdag fejrer Tvindkraft 40 års dagen for det, der engang, med sine 53 meter, var verdens største vindmølle.

Originalartikel


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125