23948sdkhjf

Lithium Balance bag dansk solcelle-batteri

Teknologisk Institut og den danske virksomhed Lithium Balalnce har i al ubemærkethed fremstillet et hjemmebatteri til lagring af solcellestrøm.
Det er ikke længe siden at Tesla lancerede sit hjemmebatteri. Nu gør danske Lithium Balance og Teknologisk Institut amerikanerne kunsten efter, skriver Ingeniøren.

Omkring årsskiftet sender de nemlig de første modeller af deres lithium-ion-hjemmebatteri på markedet.

Forlænget levetid
Teslas hjemmebatteri er baseret på nikkel-mangan-koboltoxid, mens det danske batteri er baseret på lithium-jern-fosfat, hvilket ifølge direktøren hos Lithium Balance Lars Barkler giver en fordel i forhold til batteriets levetid.

Fordelen her er nemlig, at kapaciteten efter 2.000 op- og afladninger ikke er er faldet med mere end 20 procent og heller ikke falder yderligere. En kinesisk batteriproducent har testet batteriet helt op til 6.000 op- og afladninger med et beskedent kapacitetstab til følge.

- Derfor tror vi også på, at vi formentlig kan få batterianlægget til at fungere i hele solcelleanlæggets levetid - altså 25 år, siger Lars Barkler.

Pt er virkningsgraden på batteriet, der siden december 2014 er testet på Teknologisk Institut, på ca. 75 procent. Det skyldes, at man kører med to invertere; en standard inverter og en til at op-og aflade batteriet.

Lars Barkler vurderer, at man kan øge virkningsgraden til 90 procent såfremt de to invertere udskiftes med hybridinvertere, der kan sende solcellestrømmen direkte ud på nettet, direkte til husholdningen og direkte ned i batteriet.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125