23948sdkhjf

Flisfyret i Fårvang slukkes

Og forbrugerne i Fårvang får nu varme produceret i Hammel.
Fusionen mellem Hammel Fjernvarme og Fårvang Varmeværk gik endegyldigt igennem 1. maj 2015.

Det har betydet, at det flisfyrede anlæg i Fårvang blev slukket den 13. maj 2015. Nu skal forbrugerne i Fårvang have varme produceret i Hammel.

- Anlægget i Fårvang skal nu stå som spids- og reservelast. Vi forventer, at det fremover vil få en årlig driftstid på tre måneder, i den kolde periode, fortæller direktør Niels Nordahl Haugaard fra Hammel Fjernvarme.

Fusionsaftalen mellem de to varmeværker indeholder også anlægget af en transmissionsledning fra den eksisterende ledning i Gjern til Fårvang. Et projekt til 11,5 mio. kr.

I de seneste par måneder har entreprenører og smede arbejdet på at etablere den 5,3 kilometer lange ledning samt en vekslerstation på fjernvarmeværket i Fårvang.

- Den 11. maj blev ledningen trykprøvet til 37,5 bar og langsomt varmet på til 100 grader. Allerede nu er ledningen i brug, og vi er ved at foretage den sidste finish - til tiden og inden for budget, fortæller Niels Nordahl Haugaard.

Ved fusionen får Hammel Fjernvarme 501 nye forbrugere, men det betyder ikke, at der er behov for en udvidelse i Hammel.

- Ved at slukke for Fårvang får vi mange flere fuldlasttimer i Hammel. Ud over anlægget i Fårvang har vi også en central i Gjern. Vores net er utroligt fleksibelt og vi kan skrue op for produktionen, så snart det bliver koldt, uddyber han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078