23948sdkhjf

Energinet.dk renoverer 250 højspændingsmaster

Renoveringen omfatter udskiftning af tråde og isolatorer, omgalvanisering af master og renovering af fundamenter.
Energinet.dks bestyrelse har netop vedtaget at fremtidssikre de 250 højspændingsmaster, der er en del af Skagerrakforbindelserne 1,2 og 3, som forbinder det danske og norske elnet.

Nærmere betegnet de master der befinder sig mellem omformerstationen i Tjele ved Viborg og Bulbjerg strand ved Jammerbugten.

Luftledningen blev etableret i 1975 og har nu nået sin forventede levetid og derfor er der behov for renovering.

Renoveringen omfatter udskiftning af tråde og isolatorer, omgalvanisering af master og renovering af fundamenterne. Især udskiftningen af luftledningen med en ny og mere moderne tråd betyder væsentligt lavere tabsomkostninger. Hos Energinet.dk har man netop valgt at renovere i luften frem for at grave ledningerne ned af en helt enkel årsag.

- Det er langt billigere at renovere højspændingsmasterne end at kabellægge strækningen fra Tjele ved Viborg til Bulbjerg strand ved Jammerbugten, forklarer Jesper Nørskov Rasmussen fra Energinet.dk.

Arbejdet med at renovere de mange master går i gang til efteråret og vil fortsætte over de næste fem år, men hvem der skal levere komponenter og foretage renoveringen er endnu ikke fastlagt.

- Det kan vi ikke svare på, før vi er færdige med planlægning af de enkelte etaper i renoveringsarbejdet, siger Jesper Nørskov Rasmussen, der heller ikke på nuværende tidspunkt kan offentliggøre hvor meget renoveringen vil koste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125