23948sdkhjf

EC Power og Dong samarbejder om mini-kraftvarmeanlæg

Dong Energy og producenten EC Power A/S har indgået samarbejde om udbredelsen mini-kraftvarmeanlæg hos danske virksomheder.
Samarbejdet baseres på installering af et minikraftvarmeanlæg fra EC Power hos landets virksomheder med hjælp fra en finansieringsaftale og tilskud fra Dong Energy.

EC Power er i dag en af de teknologiske førende producenter af kombinerede mini-kraftvarmeanlæg i Europa med et salg på over 6.000 XRGI-anlæg i 27 europæiske lande. Nu skal anlæggene vinde indpas hos de danske virksomheder.

- Vores anlæg er en unik intelligent energistyringsteknologi, der sikrer maksimal effektivitet og besparelser, og samtidig er der en miljømæssig gevinst ved selv at producere el på naturgas. CO2-udledningen fra naturgas er lavere end for størstedelen af den el, som leveres fra forsyningsnettet, forklarer Jannik Brokær Lund, Key Account Manager i EC Power.

Anlægget fra EC Power er udstyret med en gasmotor, der driver en generator, der producerer elektricitet. Kølevandet fra motoren og generatoren bruges til opvarmning, og som drivmiddel kan anlægget bruge naturgas, LPG eller biogas.

Idrætsanlæg erstatter gaskedel
Hos Rundforbi Idrætsanlæg i Nærum har man allerede gjort brug af tilbuddet fra EC Power og Dong Energy. Her stod man nemlig og skulle udskifte sin gaskedel.

Rundforbi Idrætsanlæg valgte at installere et gasfyret mini-kraftvarmeanlæg sammen med en varmepumpe med en samlet elproduktionskapacitet på 60 kW samt en reduktion af det årlige energiforbug på 11 procent og en reduktion på energiregningen på 30 procent til følge.

Energibesparelserne betyder, at investeringen i mini-kraftvarmeanlægget har en tilbagebetalingstid på kun 2,7 år.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109