23948sdkhjf

Fjerritslev Fjernvarme anker forureningsdom

Vestre Landsret har idømt Fjerritslev Fjernvarme millionbøde for forurening af kloaknettet i perioden 2009-2010 med tungmetallet cadmium. Nu ankes dommen.
1,7 mio. kr. skal fjernvarmeværket betale for at have forurenet kloaknettet med for høje koncentrationer af tungmetallet cadmium i årene 2009-2010. Det har Vestre Landsret netop besluttet. Fjerritslev Fjernvarme anker dommen, skriver Nordjyske.

Værket hos Fjerritslev Fjernvarme fyrer normalt med træflis, men de filtre, der skal sikre at tungmetallet ikke ender i spildevandet, har været i stykker i perioder.

- Vi mener, at rettens fortolkning er i strid med forureningsbegrebet. Vi har forelagt afgørelsen for miljøekspert Ellen Margrethe Basse, der har været medforfatter på miljøerstatningsloven. Hun anbefaler os at føre sagen ved højesteret, siger bestyrelsesformand Benny Hegelund til Nordjyske.

Han erkender, at værket er ansvarlig for forureningen, men mener at millionerstatningen er helt ude af proportioner, da man hverken har skadet mennesker eller dyr. Han mener, at loven på området er tolket for stramt og frygter at dommen kan danne præcedens og videreføres til andre værker.

Forureningen blev konstateret af det kommunale rensningsanlæg på spildevandsledningen fra fjernvarmeværket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093