23948sdkhjf

Vindmølleopstiller: Hårde vilkår for landvind i danmark

Usikkerhed sender et projekt med tre vindmøller ved Aunsbjerg Gods til tælling. Virksomheden bag erkender at landvind har hårde vilkår.

Silkeborg Kommunes plan- og klima-udvalg har netop vendt tommelfingeren ned ad til et projekt med tre 150 meter høje 3,3 MW vindmøller ved Aunsbjerg Gods.


Ecopartner, der står bag projektet, er ærgerlig over politikernes beslutning, og må erkende, at det er angst og usikkerhed, der står i vejen for projektet.


- Det er simpelthen angsten for lavfrekvent støj fra møllerne, der gør at naboerne til møllerne kæmper i mod. Vi havde ellers inviteret alle naboerne til et informationsmøde, hvor vi informerede dem om vores planer og deres rettigheder. Og de tog det fint den aften, men der var et par stykker, som har gjort hvad de kunne for at bekæmpe Aunsbjerg-møllerne, fortæller Allan Dahl Larsen, partner hos Ecopartner og projektleder på Aunsbjerg-mølle-projektet.


På vindmølle-tur

For at mane usikkerheden i jorden inviterede Ecopartner tyve af de nærmeste naboer til vindmøllerne samt politikerne i Silkeborg Kommune på en tur ud til to eksisterende vindmølleparker, der er sammenlignelige med Ecopartners projekt.


- Vi var cirka tyve deltagere på vindmølleturen. Heraf ingen politikere og kun to af de naboer, der var aktive i debatten mod projektet. De mest aktive naboer i kampen mod vores projekt udeblev og fortsatte i stedet, med at skrive om alle deres bekymringer i avisen, fortæller Allan Dahl Larsen og tilføjer:


- Reaktionen blandt deltagerne var en undren over, at den forfærdelige støj, som de havde læst om i avisen ikke var til at høre.


Hårde vilkår

Ikke desto mindre har Allan Dahl Larsen og Ecopartner nu måtte parkere projektet.


- Det er svært i alle kommuner, i nogle mere end i andre. Jeg ved faktisk ikke hvorfor det er sådan, men i mange byråd sidder der nogle byrådsmedlemmer som er usikre på vindmøller. Så stemmer de nej uden at forholde sig til virkeligheden og uden at vide hvad det er de siger nej til, forklarer han og tilføjer:


- Det virker indimellem som om at planlægningsopgaven med vindmølleprojekterne er for stor en mundfuld for nogen kommuner.


Bringes i spil igen

Projektet som har været halvandet år undervejs er således lagt på hylden og findes kun frem igen under ganske særlige omstændigheder:


- Det giver inden mening at stille forslaget igen, mens der stadig er usikkerhed om konsekvenserne af den lav frekvente støj. Men når resultatet af den rapport, der udarbejdes i øjeblikket fra ministerielt hold , kommer, så giver det måske mening at stille projektforslaget igen, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094