23948sdkhjf

Nyt varmeværk med biomasse på vej i Hjallerup

Planlægningen af et biomasseværk ved Hjallerup i Nordjylland kan nu gå i gang.
Et nyt biomasseanlæg skal opføres ved det kommende solfangeranlæg ved Aalborgvej i Hjallerup. Det er de fusionerede varmeværker i Hjallerup og Klokkerholm, der står bag projektet.

Plan- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune har besluttet at sætte planlægningen af biomasseanlægget i gang.

Biomasseanlægget består af en 1 MW halmkedel med tilhørende bygninger - ca. 1.000 kvadratmeter. Denne bygning skal rumme halmlade, kedelrum og askerum. Dertil kommer en 30 meter høj skorsten. Det er planen at opføre bygningen i tilknytning til solfangeranlæggets teknikbygning og akkumuleringstank. Dermed kommer biomasseanlæg og solfangeranlæg til at fremstå som et samlet anlæg.

Det område, hvor anlægget ønskes placeret, dyrkes i dag landbrugsmæssigt, men det er planen inden længe at udnytte det til solfangeranlæg. En mindre del af området er omfattet af en fjernbeskyttelseszone omkring Hjallerup Kirke. Denne zone har til hensigt at sikre kirkens betydning i landskabet.

Kommunens embedsmænd vurderer, at anlægget ikke vil have betydning for Hjallerup kirkes fremtræden, da anlægget placeres bag det eksisterende industriområde med skorstene m.v. I dag er der ikke direkte visuel sammenhang mellem området, hvor anlægget ønskes placeret og Hjallerup Kirke. Området er ikke omfattet af andre natur- og landskabsudpegning i kommuneplanen.

Formand for teknik- og miljøudvalget i Brønderslev Kommune, Karsten Frederiksen (K), foreslår i øvrigt, at sager af denne art kan behandles af teknik- og miljøudvalget, og derfor ikke behøver komme i økonomiudvalget og byrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094