23948sdkhjf

Udbuddet af Danmarks største havmøllepark skudt i gang

Energistyrelsen har netop sendt den kommende havmøllepark Kriegers Flak i udbud. Allerede til oktober skal de første interesserede bydere tilkendegive deres interesse for den 600 MW store park, der skal stå færdig senest ved udgangen af 2021.
Kriegers Flak bliver med sine 600 MW Danmarks største havmøllepark. Foruden at kunne producere grøn strøm til mere end 600.000 husstandes årlige forbrug, vil der i forbindelse med parken blive etableret en ny netforbindelse til Tyskland. Dermed får Danmark endnu en elmotorvej til udlandet og tager et vigtigt skridt mod et fælleseuropæisk el-marked til fordel for en omkostningseffektiv, grøn og sikker energiforsyning.

”Det er meget positivt, at Kriegers Flak nu sendes i udbud. Energibranchen har længe set frem til projektet og nu skal alle for alvor i arbejdstøjet. Kriegers Flak er en vigtig milepæl ikke kun for vindindustrien, men også for energisystemet, der sukker efter fornyet og leveringsdygtig kapacitet i Østdanmark,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien.

- Energistyrelsen har med udbuddet af Horns Rev 3 (vundet af Vattenfall, marts 2015, red.) bevist, at de er en vigtig brik i arbejdet med at nedbringe omkostningerne ved havvind. I forlængelse af god myndighedsplanlægning er det samtidig afgørende, at der fra politisk hold fastholdes sikkerhed for økonomien bag projektet, afslutter Jan Hylleberg.

Energistyrelsen udsendte tidligere på ugen de foreløbige udbudsbetingelser til de kommende 350 MW kystnære havvindmøller.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109