23948sdkhjf

Grønne danske forsvarsløsninger skal eksporteres

Et grønt dansk forsvar skal sikre eksport af de danske teknologier til blandt andet det amerikanske militær og muligvis være med til at redde menneskeliv.
Forsvarsminister Nicolai Wammen ser på flere områder, hvor Forsvaret kan gøres grønnere og mere miljøvenligt. Det kan i sidste ende redde liv, skriver P4 Fyn.

Forsvaret har allerede to elbiler på forsøgsbasis samt solcelleanlæg på en række kaserner og militære anlæg. Nu skal man i gang med at reducere flådens forbrug af brændstof og netop disse grønne projekter skal sikre et militært samarbejde ud over landets grænser.

- Jeg har talt med både den tyske og den amerikanske forsvarsminister, som synes, at det kunne være interessant at se på et samarbejde. Det at spare energi og dermed tjene penge, mens man gør noget godt for miljøet, er noget, andre også er optaget af, siger Nicolai Wammen til P4 Fyn.

Også institutleder ved Syddansk Universitet Michael Goodsite mener, at der er store gevinster at hente på eksport af dansk energiteknologi til det amerikanske militær, der har stort fokus på området. Og det af en helt særlig årsag.

Ifølge Nato blev 4.000 amerikanske soldater og underleverandører dræbt eller sårede i Afghanistan i årene 2003 til 2007, mens de var i gang med at transportere brændstof til koalitionen. Med flere grønne løsninger som solceller og vandrensningsanlæg vil man udsætte færre mennesker for farer i fremtiden.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094