23948sdkhjf

NRGi: Omsætning status quo

Alligevel blev 2014-resultat bedre end forventet.
NRGi kom ud af 2014 med en omsætning på 2.321 millioner kroner (2.355), et resultat af primær drift på 69 millioner kroner (54) og et samlet resultat før skat på 149 millioner kroner (221).

- Det opnåede resultat er bedre end forventet trods stort set samme omsætning som sidste år. Driftsindtjeningen (både EBITDA og EBIT) er bedre end sidste år, hvilket skyldes, at vi har styrket den forretningsmæssige performance på stort set alle områder. Resultatet før skat er bedre end forventet, men lavere end sidste år, fordi kapitalforvaltningen har givet lavere afkast end i 2013, forklarer NRGi’s administrerende direktør Søren Sørensen.

NRGi har i 2014 haft fokus på øget indtjening, bæredygtige handlinger og styrkelse samt vækst af de eksisterende forretningsenheder. Ligeledes udstak man i efteråret kursen for den næste strategiperiode frem til år 2020, hvor koncernen vil fokusere på tre væksttemaer under overskriften "Bæredygtighed".

Sidst på året oprettede NRGi en ny division, Vedvarende Energi, der skal understøtte ambitionerne om en omstilling til et mere bæredygtigt energisystem. Fokus for divisionen bliver modne teknologier som vind og sol.

- NRGi har derved taget endnu et skridt hen imod at udvikle det danske samfund i en mere bæredygtig og innovativ retning, lyder det fra NRGi’s formand Søren Egge Rasmussen

- NRGi har en målsætning om, at indtjeningen på de enkelte forretningsområder skal være på niveau med de bedst indtjenende i branchen, og NRGi skal være den bedste ejer. NRGi’s strategi er at opnå stordriftsfordele enten ved opkøb, strategiske samarbejder eller ved fusioner, forklarer Søren Sørensen.

I 2014 er NRGi’s fiberaktiviteter fusioneret med fiberaktiviteterne i Seas-Nve i det nye selskab Fibia, der er tilkøbt en større privatportefølje af elkunder, og elinstallationsforretningen er udvidet med opkøb af en installationsvirksomhed i Roskilde.

Søren Sørensen glæder sig over, at der i 2014 har været en øget indtjening for elsalgsselskabet, og at tilkøbet af den større kundeportefølje skaber en større volumen, der kan danne grundlag for øget lønsomhed og synergier. Han slår fast, at året 2014 som helhed har været tilfredsstillende og at NRGi er godt rustet til at møde kommende udfordringer.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079