23948sdkhjf

Mulig køber til Nordjyllandsværket

Vattenfall vil sælge Nordjyllandsværket til Aalborg Kommune, der nu er gået i tænkeboks.
Vattenfall vil af med Nordjyllandsværket og har endnu engang henvendt sig til Aalborg Kommune, som mulig køber. Nu skal kommunen i tænkeboks, skriver Nordjyske.

- Vi skal have kigget nærmere på, om det er en god ide eller ej. Der er nogle ting, der kunne tale for, at det er en god ide af hensyn til varmeforsyningens fremtid, forsyningssikkerhed og sådan nogle ting. Men der er bestemt også nogle ting, der taler i den anden retning, og som man kan være usikker på, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til avisen.

Et notat fra Aallborg Forsyning afslører, at Nordjyllandsværket i perioden 2011 til 2014 var den suverænt største leverandør af varme til de aalborgensiske forbrugere med hele 60 procent af det samlede varmeforbrug. I samme notat bemærkes det, at afvikles Nordjyllandsværket vil der skulle opføres en ny grundlastenhed på ca. 200-300 MJ/s.

Borgmester Thomas Kastrup- Larsen understreger over for Nordjyske, at man i øjeblikket undersøger sagen ud fra både et økonomisk og juridisk perspektiv.

Hvor meget Aalborg Kommune skal betale for det nordjyske kraftvarmeværk, vil borgmesteren ikke ud med.

Vattenfall har tidligere solgt Fynsværket til Odense Kommune og Fjernvarme Fyn for 1,1 mia. kr. og Amagerværket til Hofor for en halv milliard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141