23948sdkhjf

Strategi slår igennem hos Xergi

Biogasselskabet Xergi ser effekten af sin langvarige bearbejdning af det franske og britiske marked. Samtidig giver udviklingen på det danske biogasmarked et boost til virksomheden.
Xergi præsterede i 2014 en fremgang i omsætningen på 52 procent, fra 204 millioner kroner i 2013 til 311 millioner kroner sidste år og opnåede samtidig oet positivt resultat på 15,7 millioner kroner før skat.

- Baggrunden for både omsætningsfremgangen og det positive resultat er, at vi i 2014 for alvor opnåede resultater af flere års bearbejdning af især det britiske og det franske marked for biogas. Samtidig begyndte vi at se effekten af, at vi har en klar innovationsstrategi rettet mod at optimere biogasproduktionen og løse nogle af de teknologiske udfordringer, der generelt har præget biogasindustrien i mange år, forklarer adm. direktør Jørgen Ballermann, Xergi.

Blandt andet har Xergi udviklet og patenteret en ny teknologi, X-chopper, som gør det muligt for biogasanlæggene at anvende halm og dybstrøelse i større mængder og med færre omkostninger, end man hidtil har kunnet. Halm og dybstrøelse fra eksempelvis kalveproduktion kan give en høj gasproduktion. Derfor har udviklingen af den nye teknologi medvirket til at styrke økonomien i biogasprojekterne, hvilket har gjort projekterne mere attraktive for investorer.

Det danske marked kom i gang
En medvirkende årsag til den øgede omsætning i Xergi er, at det danske biogasmarked tog fart i 2014 efter en årrække med stilstand.

- Der er ingen tvivl om, at vores innovationsstrategi og projektportefølje fra Storbritannien og Frankrig har bragt os i en fordelagtig position på det danske marked, hvor vi vandt tre store ordrer sidste år, fastslår Jørgen Ballermann.

De tre anlæg er NGF Nature Energy Holsted, -Midtfyn og -Nordfyn, der alle er ved at blive bygget. Anlægget i Holsted er så langt i processen, at test af anlægget forventes påbegyndt i maj.

I Frankrig afleverede Xergi i 2014 to anlæg og modtog ordrer på to nye biogasanlæg, hvoraf det ene, Méthalandes, bliver Frankrigs hidtil største. I Storbritannien afsluttede Xergi ligeledes to projekter og modtog ordrer på to nye anlæg. I begge lande er der yderligere ordrer på vej, oplyser Xergi .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093