23948sdkhjf

Hadsund Fjernvarme dropper csp-teknologien

Og vælger traditionelle solvarmeelementer til sit længe ventede solvarmeprojekt.
Hadsund Fjernvarmes planer var at etablere et solvarmeanlæg i umiddelbar nærhed af værket på Fabriksvej i Hadsund, men da det ikke lykkedes at købe jord nok, måtte man droppe de planer. Nu har man fundet en helt anden løsning, skriver Nordjyske.

I stedet vælger man at placere anlægget ved Sandelmosevej syd for det nye rensningsanlæg, hvilket betyder at csp-teknologien, som man oprindeligt havde lagt sig fast på, droppes til fordel for traditionelle solvarmepaneler.

- Da vi stadig planlagde at etablere anlægget på arealet ved siden af, havde vi begrænset plads, og så var CSP-løsningen den eneste mulighed for at opnå et maksimalt output. Nu har vi rigelig plads og kan derfor nøjes med traditionelle solvarmeelementer, forklarer driftschef Bo Holt Andreassen til Nordjyske.

Nu mangler man blot, at Mariagerfjord Kommune godkender projektet, en byggetilladelse og køb af arealet ved Sandelmosevej. Alle ting, der forventes at forløbe gnidningsløst, så man kan gå i gang med anlægsarbejdet i begyndelsen af juni og være klar til produktion i november.

Anlægget kommer til at bestå af 1.628 solpaneler på i alt 20.513 kvadratmeter, en teknikbygning og en kilometerlang transmissionsledning mellem solvarmeanlægget og fliskedelanlægget på Fabriksvej.

Solvarmen vil stå for 14 procent af den årlige varmeproduktion.

Hadsund Fjernvarme investerer godt 35 mio. kr. i anlægget.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093