23948sdkhjf

NGF Nature Energy Holsted gør klar til varm test

Totalentreprenøren gør klar til varm test hos NGF Nature Energy Holsted, mens man hos NGF Nature Energy Holsted gør klar til ansættelse af chauffører og endelig overtagelse.
I november 2014 var der rejsegilde hos NGF Nature Energys biogasanlæg i Holsted. I disse dage lægges sidste hånd på anlægget, og totalentreprenøren Xergi gør klar til at køre varm test engang i maj måned.

- Det betyder, at vi kører biomasse på og tester anlægget under driftlignende forhold. Mens der testes, køres anlægget op, sådan at når vi overtager det den 20. august, så kører anlægget og producerer grøn gas til naturgasnettet, fortæller Hans Henrik Andersen anlægschef hos NGF Nature Energy.

Byggeriet har taget lidt over et år, og der har ikke været en finger at sætte på forløbet.

- Det er gået over al forventning, uden problemer – altså ikke andre end de sædvanlige småting, der altid er i projekter af denne størrelse, fortæller han til Energy Supply.

I øjeblikket er der tre ansatte på anlægget i Holsted – et antal, der snart tredobles til ni inklusive de chauffører, der skal transportere gyllen fra landmændene til anlægget. Og netop på chauffør-fronten har det vist sig at være særdeles nemt at skaffe arbejdskraft.

- Det er noget overraskende. Vi søgte seks chauffører og modtog over 100 ansøgninger, men det må jo være fordi, det er interessant at køre gylle, siger han med et smil og tilføjer:

- Nej, jeg tror, det er et plus, at man kan fortælle, man er del af en stor grøn virksomhed. Og så trækker det også, at der er faste arbejdstider, og at der ikke skal tilbagelægges de helt store afstande.

Når anlægget kører, vil chauffører hvert år transportere godt 400.000 tons biomasse fra landmænd til anlæg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093