23948sdkhjf

Vindenergi Danmark med rekordoverskud

Vindenergi Danmark leverer det største overskud i selskabets historie. Direktøren kan ikke få vinden til at blæse, men han tør dog godt spå en lille smule om fremtiden.
2014 har været et vanskeligt år for de danske vindmølleejere. Elprisen har ligget og ligger fortsat på et meget lavt niveau. De lave spotpriser har også haft en afsmittende virkning på de faste priser, som har haft et faldende niveau gennem året.

Dette til trods har Vindenergi Danmark i 2014 genereret det største overskud i selskabets historie. Regnskabet for 2014 udviser et overskud før efterbetaling og skat på 36,3 mio. kr. Der efterbetales 28 mio. kr. svarende til godt 0,5 øre/kWh. Herefter er der et regnskabsmæssigt overskud efter skat på 6.289.230 kr, et resultat direktør Niels Dupont er særdeles godt tilfreds med, men det får ham dog ikke til at slå forventningerne til 2015 alt for stort op.

- Vi har selvfølgelig lavet et budget, og det viser at vi laver overkud igen i 2015, men der er nogle omstændigheder, der gør at det ikke bliver så stort som i 2014. Nu er det vindmøllestrøm vi sælger og markedet for grøn strøm er lidt presset og dermed også priserne, fortæller han til Energy Supply.

Men nøjagtige tal for produktion og overskud er det umuligt for ham at udtale sig om.

- Vi laver aftaler med private ejere af vindmøller i Danmark og sælger vindmøllestrøm. Vi er ikke herre over udbygningen af VE - det er kun vindmøllejerne og politikerne, der er det, men i det omfang der bygges vindmøller på land, så håber vi da at få del i det, siger han.

Rekordproduktion
Produktionen på de danske vindmøller har igen i 2014 slået rekord. Produktionen svarede i 2014 til 39,1 procent af det samlede danske elforbrug mod 32,7 procent året før. Det er sjette år i træk, hvor produktionen fra vindmøller har sat ny rekord.

Vindmøllerne hos Vindenergi Danmark, der tæller godt 3000 eller ca. 2500 MW, producerede i 2014 i alt godt 5,5 TWh, hvilket svarer til ca. 17,2 procent af samlede elforbrug, som i 2014 var på 32 TWh.

Produktionen svarer til det årlige elforbrug i knap 1,4 million husstande med et gennemsnitligt årsforbrug på 4.000 kWh.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078