23948sdkhjf

Søgsmål mod Dong runder 7 milliarder

Erstatningskravet fra tidligere Elsamkunder mod Dong Energy har passeret de 7 mia. kr. I dag rundes endnu en milepæl i sagen.
Tilbage i 2007 fremsatte 1.100 kunder i det tidligere Elsam et krav til Dong Energy om 4,4 mia. kr. Inklusive renter er det krav nu vokset til 7,15 mia. kr. skriver Berlingske Business.

Konkurrencemyndighederne har ved tre tidligere lejligheder afsagt kendelse i sagen mod Dong Energy, der nu har anket sagen til Sø- og Handelsretten, men spydspids for søgsmålet Jørgen Holm Westergaard, der også er adm . direktør i Energi Danmark, frygter ikke for udfaldet af Sø- og Handelsrettens dom.

- Vi har ikke ændret synspunkt. Vi mener fortsat, at de har opkrævet urimeligt høje priser, hvilket har medført store tab for os. Det har konkurrencemyndighederne i alle instanser givet os ret i, og det forventer
vi også at få fremover, siger han til Berlingske Business.

Sagen runder i dag en milepæl, da de 1.100 sagsøgere afleverer deres processkrift. Sagen er berammet til at komme for Sø- og Handelsretten i april og maj 2016. Til den tid vil beløbet være vokset med yderligere en halv milliard.

Hos Dong har man i sit regnskab afsat 485 mio. kr. til Elsam-sagerne og kommunikationsdirektør hos Dong Energy siger til Berlingske, at man stadig mener at have loven på sin side, men at der altid er en risiko for at tabe, og netop derfor har man afsat, hvad der vurderes at være det korrekte beløb, hvilket er 298 mio. kr. plus procesrenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137