23948sdkhjf

SFP Wind stiler efter ottedobling af KWh

Seks små møller udskiftes med otte store på Københavnerheden nær Isenvad i Midtjylland. Den årlige produktion ottedobles.
Byrådet i Ikast-Brande Kommune har netop vedtaget ideoplægget fra SFP Wind Denmark om at udskifte seks mindre vindmøller på Københavnerheden ved Isenvad med otte noget større møller.

Ansøgningen er fremsendt på vegne af lodsejerne, ejerne af eksisterende møller og vindmøllelaug i området.

SFP Wind Denmark ApS har indgået aftale med ejerne af de eksisterende 6 møller i vindmølleområdet ”Københavnerhede” om nedtagning af disse og opsætning af nye møller. Samtidig er der indgået aftale med lodsejerne i området, således at de 8 nye møller kan opstilles.

Det ansøgte vindmølleprojekt omhandler et forslag med opstilling af 8 vindmøller med en totalhøjde på op til 149,9 m. Møllerne opstilles på to parallelle, rette linjer med 4 vindmøller i hver række. Møllerne opstilles med en indbyrdes afstand på ca. 375 m. Afstanden mellem de to rækker er ca. 500 m.

De 6 stk. eksisterende vindmøller er ca. 75 m høje.

Hver vindmølle i forslaget forventes at kunne producere ca. 9 mio. kWh årligt, hvilket giver en samlet produktion på ca. 72 mio. kWh årligt, svarende til det årlige el-forbrug i ca. 18.000 enfamilieshuse med et gennemsnitligt årsforbrug på 4.000 kWh. De eksisterende 6 stk. 900 kW-møller producerer tilsammen cirka 9 mio. kWh årligt svarende til 2.250 husstandes årlige elforbrug. Der sker således en ganske væsentlig forøgelse af den samlede energiproduktion i området ved udskiftning af de eksisterende møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157