23948sdkhjf

Ny teknisk direktør til Hofor

Den nye tekniske direktør skal blandt andet sikre Hofors omlægning til CO2-neutral el- og varmeproduktion via biomasse og opførelsen af nye vindmølleparker.
Det bliver 57-årige Bjarne Korshøj, der den 4. maj 2015 tiltræder stillingen som teknisk direktør i Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Han afløser Per Jacobsen, der efter en længere årrække som direktør i Hofor ønsker at gå på pension.

Bjarne Korshøj skal stå i spidsen for milliardinvesteringer i de kommende år. Alene til skybrudssikring har Hofor planlagt anlægsprojekter for over 10 mia. kr. Derudover skal de store regionale vandværker renoveres og omlægges til blødt vand. Forsyningsselskabet er også i gang med at ombygge ­fjernvarmesystemet og skal skifte den kulfyrede blok på Amagerværket ud med produktion af varme og el på bæredygtig biomasse. Alt i alt massive investeringer - samtidig med at store værdier i de eksisterende anlæg og ledninger i de otte ejerkommuner, skal holdes ved lige.

- Jeg glæder mig til den udfordring, det bliver at være med til at gennemføre de krævende investeringsprojekter, der skal sikre vores byområder mod klimaforandringerne og bidrage til CO2-neutrale og bæredygtige løsninger i hovedstadsområdet, siger Bjarne Korshøj i en kommentar til udnævnelsen.

Bjarne Korshøj har mere end 30 års erfaring fra energisektoren. Han kommer fra en stilling som Vice President for termisk energiproduktion i Cowi og har bestridt en række direktørstillinger i Vattenfall-koncernen, hvor han frem til 2012 var administrerende direktør for Vattenfall A/S i Danmark. Tidligere har han varetaget en stilling som planlægningschef i Elsam med ansvar for produktionsoptimering inden for varme og el. Gennem årene har Bjarne Korshøj desuden haft en række tillidshverv, blandt andet formandskabet i Lean Energy Cluster, der er et forretningsorienteret klyngesamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner.

I spidsen for udviklingen
Om valget af Bjarne Korshøj siger HOFORs administrerende direktør Lars Therkildsen:

- Vi har lagt vægt på at finde en teknisk direktør, som har forudsætningerne for at sikre en stabil drift og samtidig magter at stå i spidsen for udviklingen af fremtidens bæredygtige forsyningssystemer. Ikke mindst på vores nye forretningsområde med energiproduktion på Amagerværket, hvor vi i de kommende år omstiller til biomasse, er en innovativ teknisk direktør nødvendig for at sikre succes, siger Lars Therkildsen og fortsætter:

- Med sin brede ledelsesmæssige erfaring og faglige profil i kombination med et indgående kendskab til forsyningsbranchen matcher Bjarne Korshøj på unik vis Hofors behov for at sikre kontinuitet i det daglige arbejde og samtidig tegne den videre udvikling. Vi er glade for, at en af branchens tungeste og mest erfarne spillere har søgt denne nye udfordring og ser frem til et tæt samarbejde med ham.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078