23948sdkhjf

GW Energi vender minus til plus

GW Energis kapitalberedskab er stadig begrænset til trods for at man har vendt et million-minus til overskud i 2014.
GW Energi beretter om et driftsmæssigt tilfredsstillende år, der dog også var præget af afgørelsen i sagen mod de tidligere ejere. Koncernens kapitalberedskab er dog forbedret, men stadig begrænset.

GW Energi opnåede i 2014 et samlet elsalg for 45,1 mio. kr. med et overskud før skat på 822.000 kr. Et resultat ledelsen finder tilfredsstillende, da resultatet før skat i 2013 lå på -2,2 mio. kr.

Forventningerne til 2015 oplyses i følge GW Energi ikke.

Væsentlige begivenheder i året
GW Energis tidligere ledelse har i årene op til rekonstruktionen af virksomheden foretaget flere dispositioner, som kan være ansvarspådragende. Derfor har selskabet tidligere besluttet at lade domstolene tage stilling til om der kan idømmes et erstatningsansvar.

GW Energi tabte i juli 2014 sagen i første instans og har nu indbragt sagen for Østre Landsret.

Kapitalberedskab
Koncernens kapitalberedskab er forbedret, men fortsat begrænset.

Der er iværksat en række tiltag i løbet af 2014 og disse vurderes at være tilstrækkelige til at sikre koncernen en tilfredsstillende likviditet til, at den løbende drift kan gennemføres.

I løbet af indeværende år skal der derfor etableres en likviditetsmæssig løsning, så de gældsposter der forfalder 31. december 2015 kan betales ved forfald.

Løsningen kan bestå af en eller flere muligheder blandt andet salg af enkelte eller alle vindparker, refinansiering af de resterende gældsbreve (tilgodehavender fra salg af vindmøller), refinansiering af koncernens langfristede bankgæld eller kapitalindskud fra en investor.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204