23948sdkhjf

Nej til 4 store vindmøller ved Kalvebodkysten i København

Natur- og Miljøklagenævnet har givet Københavns Kommune afslag på at opføre 4 vindmøller indenfor strandbeskyttelseslinjen.
Natur- og Miljøklagenævnet har afgjort, at der ikke opføres 4 store vindmøller indenfor strandbeskyttelseslinjen ved Kalvebod Syd på Amagers vestkyst (dissens fra 3 af 9 medlemmer).

Nævnet ændrer med sin afgørelse Naturstyrelsens dispensation fra september 2013 til et afslag. Københavns Kommune ønskede at opstille vindmøllerne som led i sin klimaplan, efter hvilken kommunen ønsker at reducere CO2-udledningen betydeligt, og som indebærer, at 10 % af vindenergien skal komme fra vindmøller i selve kommunen.

Naturstyrelsens afgørelse blev påklaget til nævnet af Hvidovre Kommune, Grundejerforeningen Strandvang (i Hvidovre), Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening.

Møllerne på 148 m skulle placeres ca. 40 m fra kysten på det inddæmmede, naturfredede areal på Vestamager mellem Amagermotorvejen og digekysten (nord for motorvejsbroen). Se kort her.

Natur- og Miljøklagenævnet har i afgørelsen lagt vægt på, at opstilling af 4 store vindmøller ved Kalvebod Syd vil være en så betydelig tilstandsændring af kystområderne langs kysten omkring Kalveboderne og langs kysten af de inddæmmede, fredede arealer af Vestamager, at dette ikke vil være foreneligt med de væsentlige landskabelige, naturmæssige og rekreative værdier, der knytter sig til disse områder.

Et stort teknisk anlæg bestående af 4 store vindmøller placeret centralt i naturområderne, vil efter nævnets vurdering landskabeligt set være meget dominerende og vil få en væsentlig, negativ påvirkning på opstillingsområdet og på hovedparten af de omgivende sammenhængende og åbne landskaber – også på områder, som i dag kan opleves som værende (relativt) uberørte af de allerede eksisterende tekniske anlæg, der ligger i kanten af naturområderne. Nævnet har ikke fundet, at der kan lægges vægt på, at der allerede findes tekniske anlæg, såsom miljøcentret og motorvejen i opstillingsområdets nærhed.

Nævnet finder heller ikke, at kommunens ønske om at bidrage til vindmølleenergien inden for kommunegrænsen, i sig selv udgør et sådant særligt samfundsmæssigt hensyn, at der skal opstilles vindmøller netop på dette sted.

Kilde: Natur- og Miljøklagenævnet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234