23948sdkhjf

Lavere PSO-udgifter frem mod 2020

De samlede PSO-udgifter er reduceret med knap 2 mia. kr. i 2015-2020 i Energistyrelsens nye fremskrivning.
Energistyrelsen har opdateret fremskrivningen over de forventede PSO-omkostninger frem til 2020. I forhold til den tidligere fremskrivning fra november 2014 er der sket ændringer i flere centrale forudsætninger:
  • Ændringer i loven bag VE til proces så det bliver muligt for kraftvarmeværker både at modtage anlægsstøtte fra VE til proces puljen og pristillæg for deres elproduktion efter VE-loven.
  • Ophævelse af treledstariffen ultimo 2015, da ordningen skal statsstøttegodkendes igen efter de nye miljørammeregler, hvilket ikke forventes muligt.
  • Nye forventninger til indfasningen af kystnære møller i udbud. De kystnære møller forventes idriftsat senere end tidligere antaget, pga. forsinket mulighed for nettilslutning.
  • Nedjusteret afregningspris for havmølleparken ved Horns Rev 3, da vinderen af udbuddet nu er fundet.
  • Opdaterede elpriser i tre af de fem anvendte elprisforløb pga. en fejl i omregning mellem prisniveau, der har overvurderet omkostningerne.
  • Opdateret fremskrivning af PSO-omkostninger for 2015 som følge af opdateret kortsigtsprognose fra Energinet.dk, som resulterer i øgede PSO-omkostninger på knap 500 mio. kr. i 2015 (2015-priser).

Den opdaterede PSO-fremskrivning resulterer i øgede PSO-omkostninger i 2015, men reducerede PSO-omkostninger i årene 2016-2020. Samlet set viser den nye fremskrivning, at de samlede PSO-udgifter i perioden reduceres med knap 2 mia. kr. i 2015-2020 (2015-priser). Heraf har den lavere afregningspris på Horns Rev 3 reduceret PSO-udgifterne med ca. 0,5 mia. kr. De knap 2 mia. kr. svarer til en besparelse på ca. 7 pct. for hele perioden 2015-2020.

Helveg om fremskrivningen
- Faldet i udgifterne til PSO skyldes flere forhold, men jeg hæfter mig især ved det faktum, at vindmølleparken Horns Rev blev ca. 500 millioner kroner billigere end forventet frem mod 2020. Det er glædeligt, at de PSO-lempelser vi gennemførte med vækstpakken i 2014 nu kan følges op af endnu et fald, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen og tilføjer:

- PSO-støtten til den vedvarende energi er en investering i klimaet, i en bæredygtig fremtid og grønne danske arbejdspladser ikke mindst. Men jeg har også en klar forventning om, at den vedvarende energi bliver konkurrencedygtig med den fossile inden for overskuelig årrække. Den nye PSO-fremskrivning er et tegn på, at det går i den rigtig retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094