23948sdkhjf

Energi Danmark har succes på tysk

2014 har været et godt år for Energi Danmark og koncernens tyske datterselskab har fået en særdeles lovende start.
Energi Danmark koncernen realiserede i 2014 et resultat før skat på 116,6 mio. kr. mod 177,3 mio. kr. året før.

- 2014 har i sin helhed været et tilfredsstillende år for Energi Danmark koncernen. Det opnåede resultat før skat har dog ligget under det forventede på grund af et negativt renteswap-resultat samt effekten af den manglende datakvalitet i DataHub'en, skriver koncernen i en meddelelse.

Koncernens omsætning steg til 12,4 mia. kr. fra 10,2 mia. kr. i 2013, hvilket er en vækst på 21 %. Energi Danmark koncernen har siden finanskrisens begyndelse præsteret en vækst i Nordeuropa på ca. 45 % i leverede, fysiske kWh i perioden fra 2008 og frem til 2014.

- Vores One Stop Shop-koncept har endnu engang bevist sin værdi, da vores nye tyske kunder i høj grad ser fordelene i det, ligesom mange af vores eksisterede kunder har valgt at udvide samarbejdet med Energi Danmark koncernen via deres tyske afdelinger, udtaler Jørgen Holm Westergaard, adm. direktør i Energi Danmark som kommentar til koncernens seneste årsregnskab.

- Vi er stolte over, at vores nyetablerede datterselskab i Tyskland viderefører koncernens succes allerede i det første egentlige driftsår. Selskabet har formået at tegne aftaler med store tyske erhvervskunder samt flere af vores eksisterende nordiske kunder, siger Jørgen Holm Westergaard, adm. direktør i Energi Danmark.

Successen for Energie Vertrieb Deutschland EVD GbmH bygger blandt andet på koncernens systemplatform samt individuelle porteføljemanagement-løsninger.

Samtidig med udvidelsen til Tyskland besluttede Energi Danmark A/S i 2014 at diversificere selskabets kapitalstruktur via udstedelse af en tre-årig erhvervsobligation på 500 mio. kr. Energi Danmark oplevede en stor interesse for erhvervsobligationen, som hurtigt blev overtegnet.

- Det er yderst positivt, at så mange har vist interesse for koncernen og har stor tillid til at investere i Energi Danmark. Investorerne viser dermed tiltro til, at vi også i fremtiden kan levere positive og værdifulde resultater, konkluderer bestyrelsesformand Jesper Hjulmand.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143