23948sdkhjf

Inbicon viser stigende energieffektivitet

Dong Energy og Inbicon offentliggør målinger fra kontinuert drift på Inbicon-anlægget.
Dong Energy har i flere år holdt lav profil, når det kommer til Inbicon-teknologien og dens effektivitet. Nu offentliggør man data fra driften i efteråret 2014, skriver Ingeniøren.

Målingerne viser en energieffektivitet på 69 procent og en drivhusgasreduktion på 80 procent og er blevet kontrolleret af Cowi på vegne af Maabjerg Energy Concept-konsortiet. Det betyder at for hvert ton halm man putter ind i processen får man 69 procent ud igen i form af etahnol, vinasse, lignin og biogas fra afgasning af processens spildevand.

- Vi er godt tilfredse med målingerne, som viser resultatet af optimering og forenkling af processen. Vi bruger kun damp, enzymer og avancerede gær-typer til processen og kan se – når vi er ude i verden – at vi kan producere 2. generations bioethanol til en konkurrencedygtigt pris, siger direktør for Dong Energy New Bio Solutions, Henrik Maimann.

Dong Energys rapport viser at bioethanol-udbyttet ligger på 231 kilo ethanol pr ton halm (beregnet som halm med 100 pct. tørstof), 374 kg lignin og 80 kilo vinasse. Til sammenligning lå tallet for bioethanoludbyttet i 2011 på 130 kilo - dog med almindeligt halm med kun 86 procent tørstof.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126