23948sdkhjf

DanWec fik sine waveriders og kardinalbøjer

Og kan nu tilbyde bølgedata til udviklere af bølgekraftenergi.
DanWec i Thisted Kommune er nu et skridt nærmere visionen om at skabe et komplet udvikling- og vidensmiljø, hvor udviklingen af bølgeenergi er i fokus.

Testcenteret i Hansthom tilbyder nu bølgedata til udviklere af bølgeenergikraft. Det betyder, at udviklerne kan modtage viden om bølgerne, der er nødvendig for at bygge og teste deres konstruktioner til det hårde miljø.

Testcenteret DanWec i Hanstholm fik i februar seks bøjer ud for Hanstholm Havn. To af bøjerne - DWR4 Waverider - er måleinstrumenter, som sender data til en antenne og modtager lokaliseret på fastlandet i Hanstholm Havn. De andre fire bøjer er såkaldte kardinalbøjer - N-CAR, S-CAR, W-CAR, E-CAR - som er afmærkningsbøjer. Kardinalbøjerne skal beskytte de to bøjer, som indsamler data, fra kollision med andre fartøjer.

I øjeblikket forhandler DanWec med flere udviklere, som er i gang med at bygge deres anlæg i stor skala til test i havet ud for Hanstholm. Det forventes at det første anlæg testes fra sensommeren i år.

DanWec er dermed et skridt nærmere visionen om at skabe et komplet udvikling- og vidensmiljø, som på flere områder understøtter bestræbelserne på at udvikle bølgeenergi som en konkurrencedygtig vedvarende energiform.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094