23948sdkhjf

Fra stokerfyr til husstandsmøller

LS Windenergy har kastet sig ud i husstandsmølleproduktion på en lille ny-etableret fabrik i Brønderslev.
Fra i mange år at have beskæftiget sig med stokerfyr slog Lars Sørensen og virksomheden LS Stoker sig for seks år siden på husstandsmøller – dog som forhandler. Nu er Lars Sørensen gået skridtet videre, har stiftet LS Windenergy og oprettet produktion af vindmøller på en lille fabrik i Brønderslev i Vendsyssel.

12 ordrer i hus
Produktionen på fabrikken har været i gang i tre måneder, og det går strygende.

- Lige nu går der tre mand og arbejder på de 12 møller, som vi har i ordre, fortæller Lars Sørensen og tilføjer:

- Det er en helt ny type vindmølle, vi producerer. En 10 kW mølle med permanent magnet-generator. Det samme princip som Siemens bruger i deres møller.

I arbejdet med den ny mølle samarbejder LS Windenergy med den spanske husstandsmølleproducent Sonkyo Energy om teknikkken, mens komponenterne hentes hos danske underleverandører.

Det rigtige tidspunkt
Lars Sørensen har beskæftiget sig med vindenergi og husstandsmøller i mange år, men det er først nu, at han føler, at omstændighederne for husstandsmøller i Danmark kan bære en investering i ny produktion.

- Vi har haft de her tanker i mange år, og vi ville rigtig gerne på markedet, men det er først nu da afregningsreglerne er på plads, at vi føler at tidspunktet er rigtigt, forklarer han.

Trods titlen som husstandsmølleprooducent fastholder LS Windenergy forhandlingen af Sonkyo Energys mølle Windspot.

- Det er et godt supplement til vores mølle. De har ikke en 10 kW-møller i deres sortiment og vi har ikke andre typer i vores, siger Lars Sørensen.

Nordjysk besindighed
Og selvom det går godt med ordrer på 12 møller i hus her tre måneder efter etablering af fabrikken, så har Lars Sørensen ikke tænkt sig at slå de store visioner op for 2015.

- Vi vil gerne holde os omkring de tyve møller i 2015. Vi vil gerne godt i gang og vi skulle også gerne kunne følge med, siger han med vanlig nordjysk ro og besindighed og fortsætter:

- Vi har ingen planer om at udvide sortimentet. Vi holder fast i 10 kW-møllen for det er det danske marked efterspørger. Og det er også den vi skal basere vores eksportarbejde på, siger han og løfter en lille flig af sløret for LS Windenergys fremtidsplaner.


Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11