23948sdkhjf

Nu går jagten på innovation i fjernvarmebranchen

Dansk fjernvarme er ikke sådan at komme uden om, men branchen står over for udfordringer og muligheder, der skal gribes og udnyttes, hvis fremtiden skal sikres.
Danmark har verdens mest innovative fjernvarmeværker og har i mange år fungeret som kuvøse for afprøvning af nye innovative løsninger, hvilket er årsagen til at udenlandske fjernvarmevirksomheder valfarter til Danmark for studere de danske state-of-the-art løsninger.

Den position skulle gerne fastholdes og med en energipolitisk konference sætter DBDH nu innovation i fjernvarmebranchen på dagsordenen.

Konferencen, der afholdes den 26. marts 2015, vil tage udgangspunkt i mange af de muligheder, der findes for at tænke nyt i fjernvarmebranchen og belyse de store udfordringer, som branchen står overfor.

- For at Danmark kan bevare førertrøjen, så er det afgørende at nye teknologier til stadighed udvikles og afprøves i Danmark. Dette sker bl.a. via de mange lav temperatur fjernvarmeprojekter, som der i øjeblikket testes rundt omkring i Danmark. Lykkes det at få temperaturene i fjernvarmenettene sænket, så åbner det nye muligheder for et endnu mere fleksibelt energisystem, som i endnu højere grad kan udnytte en højere andel af vedvarende energikilder, så som solvarme, geotermi og overskudsvarme fra industrien samt ikke mindst udnyttelse af de mange varmepumper, som skal konvertere overskudsvind til varme i fremtidens energisystem, siger Lars Hummelmose fra DBDH og tilføjer:

- De mange fremtidige varmepumper åbner samtidig op for at udnytte den kolde side til fjernkøling. Her udestår desværre en ændring i regulering, så fjernvarmeværkerne, som har know-how og kompetencerne, frit kan drive fjernkøling på samme vis som de driver fjernvarme. Så her er et område, hvor Danmark desværre ser ud til at have mistet føretrøjen. Det samme gør sig eksempelvis gældende for geotermi, hvor der er brug for nye forretningsmodeller eventuel suppleret med en forsikringsordning,

- Så Danmark har fortsat førertrøjen inden for fjernvarmeteknologi, men halter i øjeblikket efter på de nærtbeslægtede områder for fjernkøling og geotermi, konkluderer Lars Hummelmose og tilføjer at netop disse områder vil blive præsenteret og diskuteret på konferencen d. 26. marts 2015, som afholdes på Carlsberg.



Læs mere om: DBDH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109