23948sdkhjf

Milliardordre til dansk kraftværksproducent

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor skal i samarbejde med Aalborg Energie Technik opføre 40 MW biomasseværk i Tilbury nær London.
Kraftværksspecialisten Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) har vundet en samlet ordre på 2 milliarder kroner på et biomasse-kraftværk i Tilbury, nær London. Det er tredje ordre, BWSC henter på det britiske marked i samarbejde med Eksport Kredit Fonden (EKF).

Den samlede ordre inkluderer opførelsen af et 40 MW biomasse kraftværk samt en 20-årig drift- og vedligeholdelseskontrakt, som BWSC skal effektuere i konsortium med den danske teknologileverandør, Aalborg Energie Technik a/s, (AET).

Tilbury Green Power anlægget ligger ved Themsen, uden for London, og skal forbrænde affaldstræ fra bl.a. nedrivning af bygninger. Projektet omfatter et komplet, nøglefærdigt kraftværk og de ansvarlige hos BWSC og AET har arbejdet på projektet siden 2012.

Anlægget vil producere 300 GWh elektricitet om året, hvilket er nok til at forsyne 80.000 husstande.

EKF-samarbejde giver ordrer
Inden for de sidste to år har samarbejdet mellem BWSC og EKF resulteret i tre store ordrer i Storbritannien til en samlet værdi af mere end 4 milliarder kroner.

Så sent som i november 2014 underskrev BWSC kontrakt på Widnes-projektet i det vestlige England og i juli måned året før blev der indgået aftale om Lisahally i Nordirland. Fælles for de tre er, at det alle er højteknologiske biomasse-kraftværker, og at projekterne er en del af BWSCs strategiske udvikling hen i mod at tilbyde projektfinansiering ved hjælp af stærke finansielle partnere som en del af totalløsningen.

I forbindelse med Tilbury Green Power har EKF bidraget med et lån på cirka 600 millioner kroner via Eksportlåneordningen. Det har bevirket, at det var lettere for kunden at få langsigtede lån til at finansiere projektet.

- Samarbejdet med EKF er en stor konkurrencefordel for BWSC. Vi ser et øget behov for at rådgive kunderne omkring finansiering, og det har vist sig at styrke vores position på markedet at have statsgaranteret projektfinansiering fra EKF i ryggen, siger CEO Anders Heine Jensen, BWSC, om samarbejdet med EKF.

- Systemeksport er en vigtig, men svær disciplin, og med Tilbury-projektet viser BWSC og AET virkelig vejen for andre danske virksomheder, siger EKFs direktør Anette Eberhard.

Tilbury Green Power skal stå klar til produktion i juli 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173