23948sdkhjf

Energistyrelsen arbejder videre med Kriegers Flak

Dialog om udbudsbestingelserne og fastsættelse af spændingsniveauet er på tapetet hos Energistyrelsen, der arbejder på at blive klar til prækvalifikationen til Kriegers Flak i efteråret.
Energistyrelsen er klar med en opdateret tidsplan for Kriegers Flak - den offentliggøres i april 2015 en måned senere end ventet, hvilket skyldes en dialogrunde med de interesserede virksomheder.

- Udskydelsen skyldes en dialogrunde med de interesserede virksomheder. Virksomhederne har deltaget meget aktivt i dialogrunden, og har givet gode input til, hvordan Energistyrelsen kan tilpasse udbudsbetingelserne. Energistyrelsen er i fuld gang med at vurdere de forskellige forslag, fortæller Lisbeth Nielsen, chefkonsulent hos Energistyrelsen.

Hun tilføjer at den lille forsinkelse ikke får betydning for det samlede projekt, da der er god tid til den næste milepæl, som er prækvalifikationen, hvor der er ansøgningsfrist til efteråret.

Samtidig oplyser Energistyrelsen at man har lagt sig fast på et spændingsniveau på 33 kV, selvom der tidligere har været snak om et spændingsniveau på 66 kV.

- Standarden for havmøller har hidtil været et spændingsniveau på 33 kV. Der er begyndt at blive udviklet nye møller med 66 kV, og på sigt er det vurderingen, at 66 KV samlet set vil give lavere omkostninger for havmølleprojekter. Vores dialog med virksomhederne har imidlertid vist, at der ikke er tilstrækkelig konkurrence på møller, der kan håndtere 66 kV, så vores vurdering er på den baggrund, at det vil give den bedste konkurrence og de laveste omkostninger, hvis vi for Kriegers Flak fastholder et spændingsniveau på 33 kV, fortæller Lisbeth Nielsen.


Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078