23948sdkhjf

Minister tvivler på Kriegers Flak

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen sår nu offentligt tvivl, om danmarkshistoriens største vindmøllepark på Kriegers Flak overhovedet bliver til noget.
Det skete mandag aften på et radikalt debatmøde i Hellested Forsamlingshus, hvor ministeren netop tog afsæt i den 600 megawatt store vindmøllepark i sit oplæg om Danmarks fremtidige energipolitik. Det skriver Dagbladet Køge.

- Det er ikke givet, at der kan komme gang i byggeriet på Kriegers Flak, hvis det skulle komme til et regeringsskifte efter et kommende folketingsvalg. Dansk Folkeparti har erklæret sin modstand mod netop Kriegers Flak, og Venstre har i den sammenhæng været meget tøvende og tvetydige i sine udmeldinger. Jeg kan derfor ikke stå her og garantere, at vi får en vindmøllepark ved Kriegers Flak, hvis det skulle komme til et regeringsskifte, sagde klima- og energiministeren på det åbne møde, der var arrangeret af de radikale i Faxe/Stevns-kredsen.

Energinet.dk er ellers allerede langt i investerings-planen, og der er ifølge ministeren allerede indkøbt kabler for 2 milliarder kroner til vindmølle-projektet, der samlet set er budgetteret til 14 milliarder kroner.

Så sent som den 5. marts underskrev Energinet.dk en kontrakt på 750 millioner kroner med ABB Vindkraft om at nedlægge kablerne, som skal føres i land ved Rødvig på Stevns. Der skal i den sammenhæng lægges en linjeføring i et 30 meter bælte på jord fra jordbesiddere hele vejen ind over halvøen for at ramme en kabelstation lige sydvest for Herfølge.

Herfra skal vindmøllestrømmen distribueres videre ud i det sjællandske el-net.

Artiklen er en del af temaet Kriegers Flak.

Kommenter artiklen (5)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.961