23948sdkhjf

European Energy stor-satser på kystnære møller

European Energy er nået langt i arbejdet med to store kystnære vindmølleparker på op til 560 MW. Yderligere mølleprojekter gemmer sig i pipelinen.
Den 3. marts 2015 har European Energy afleveret en VMM-redegørelse til Energistyrelsen for Omø Syd et kystnært mølleprojekt på op til 320 MW. Samtidig er VVM-redegørelsen for Jammerland Bugt på 240 MW langt i processen og forventes afleveret i maj.

Omø Syd & Jammerland Bugt
VVM-redegørelsen på Omø Syd nearshore-projektet i Smålandsfarvandet mellem Omø og Lollands nordkyst indeholder to tænkelige scenarier. Et på 320 MW hvor der opstilles 40 stk. 8 MW møller på 200 meter højde og et mere sandsynligt på 240 MW, hvor der opstilles 80 stk. 3 MW møller på 150 meter højde.

I en parallel proces udarbejdes en VVM-redegørelse på Jammerland Bugt-projektet på 240 MW ud for Kalundborg. Det forventes, at VVM redegørelsen leveres i maj måned.

- Efter VVM-redegørelserne går indtil flere processer i gang, blandt andet en behandlingsproces hos Energistyrelsen og en offentlighedshøring, men går det, som vi håber, så kan vi søge om byggetilladelse på Omø henover julen og nytår og sætte de første fundamenter i fjerde kvartal 2016, fortæller projektleder Ian Wallentin fra European Energy til Energy Supply.

- Samme proces gør sig gældende for Jammerland, den er bare parallelt forskudt med seks til otte uger, tilføjer han.

Følger to spor
Samtidig med at virksomheden arbejder intensivt med Omø og Jammerland, så har man mange andre projekter i pipelinen.

- Der er tre vindmøllespor fra Energistyrelsen, der er de store vindmølleparker; så er der det seneste udbudte projekt om kystnære møller og sidst åbendør-muligheden. Omø og Jammerland hører under åbendør-projekterne, hvor vi har yderligere fire projekter i baghånden, fortæller Ian Wallentin.

At Jammerland-projektet er placeret umådelig tæt på et af de sites, Energistyrelsen har udpeget i deres udbudsmateriale, betyder, at European Energy overvejer prækvalificering.

- Vi skeler lidt til Energistyrelsens kystnære mølleprojekt. Vi overvejer, om vi skal lægge bud ind her også, hvis vi kan finde nogen at blive prækvalificeret med. Det arbejder vi med nu, siger han.

To 50/50 joint venture-selskaber
I 2012 indsendte European Energy i alt 6 ansøgninger på kystære havvindmølleparker for mere end 1.000 MW kapacitet.

Det er de to første, der nu er ved at have afsluttet VVM-processen, og hvor man sidste år indgik to 50/50 joint venture-selskaber. NIBC er med på Omø Syd-projektet og Boralex på Jammerland Bugt-projektet.

De resterende fire projekter fra 2012 ligger i venteposition.

- Vi har indledt en dialog med Energistyrelsen om to af dem og håber på at indgå 50/50 jointventures som på Omø og Jammerland. Når vi finder en partner, kan vi arbejde frem mod at få færdiglavet en VVM og stile mod en byggetilladelse. I takt med, at vi finder investorer sættes de resterende to sites i spil, siger han og tilføjer, at European Energy til stadighed holder døren åben for investorer både til Omø, Jammerland Bugt og de fire projekter i pipelinen.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094