23948sdkhjf

Cowi udvider efter stærkt 2014

Cowi leverede i 2014 et regnskab med den højeste indtjening nogensinde. Nu skal der investeres i virksomheder inden for højvækstområder som infrastruktur, energi og vand.
Resultatet før skat i Cowi Gruppen steg i 2014 med 28 pct. til 253 mio. kr. fra 198 mio. kr. året før af en omsætning på i alt 5.313 mio. kr. Driftsindtjeningen (EBIT) voksede til 223 mio. kr. mod 200 mio. kr. i 2013 svarende til en stigning på knap 12 pct.

- Cowi leverede i 2014 sit bedste resultat nogensinde, samtidig med at vi styrkede vores position gennem flere strategiske opkøb. Vi vil også i 2015 have fokus på at vokse og købe virksomheder inden for højvækstområder som eksempelvis infrastruktur, energi og vand, der kan tilføre yderligere specialistkompetencer på områder, hvor vi i forvejen er stærke, siger Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i Cowi-gruppen.

Kursen sat mod ekspansion
- Cowi er i dag inde i en robust udvikling, hvor store dele af virksomheden leverer solide resultater. Derfor er kursen nu sat mod at ekspandere og udvide forretningen, hvilket er en naturlig fortsættelse af vores strategi om fortsat profitabel vækst, siger Lars-Peter Søbye.

Han fremhæver, at COWI opererer i et voksende globalt rådgivermarked, som i høj grad er drevet af en stigende urbanisering, hvor stadig flere mennesker flytter mod storbyerne.

- Den økonomiske udvikling er for øjeblikket præget af, at regeringer verden over investerer massivt i infrastruktur, energi, miljø, skoler og hospitaler for at skabe vækst og beskæftigelse. Det kræver rådgivere, og derfor optimerer Cowi konstant forretningen, for at vi til enhver tid kan levere den rigtige rådgivning med de rigtige kompetencer til den rigtige pris, siger Lars-Peter Søbye.

Forventninger til 2015
I 2015 forventer Cowi fortsat at vokse og øge indtjeningen, idet udsigterne på de markeder, hvor Cowi i forvejen står stærkt, er meget lovende.

- Vi er kommet styrket ud af 2014, og derfor møder vi det nye år med store forventninger. Cowi står nu bedre rustet end nogensinde til at byde på, vinde og løse nogle af de mest krævende ingeniørmæssige opgaver i verden, siger Lars-Peter Søbye.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141