23948sdkhjf

Trods naboprotester: Ja til vindmøller ved Lindø

Tre store vindmøller får nu plads på Odense Havneterminal
Et flertal i Kerteminde Byråd har vedtaget, at Energi Fyn kan få lov til at opstille tre 150 meter høje vindmøller på den kommende udvidelse af havneterminalen ved Lindø, skriver tv2fyn.dk

Og det er en beslutning, som vækker glæde hos Energi Fyn.

- Efterspørgslen på grøn strøm er støt stigende, og vi er glade for, at vi inden for en nær fremtid kan tilbyde vores fynske andelshavere grøn strøm fra nye vindmøller på Fyn, siger koncernchef Bent Agerholm til TV2 Fyn.

Vindmøllerne vil kunne producere omkring 30 GWh årligt, hvilket svarer til det årlige elforbrug i cirka 7.500 enfamilieshuse.

Fynsk kraftcenter

På Odense Havn er der allerede en række aktører inden for vindenergi, og Odense Havn og Energi Fyn forventer, at der med det nye samarbejde og med udvidelsen af havneterminalen vil tegne sig et fynsk kraftcenter for grøn energi.

I forbindelse med vindmølleprojektet etablerer Energi Fyn en vindpuljeforening, der giver 0,5 procent af omsætningen af Energi Fyns ejerandel til almennyttige formål i området. Energi Fyn tilbyder også, at de nærmeste naboer kan investere i projektet.

Møllerne forventes klar til drift i midten af 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094