23948sdkhjf

Energi Fyn fik sit vindmølle-ja

Kerteminde Byråd gav torsdag aften Energi Fyn grønt lys til at opstille vindmøller på Odense Havneterminal.
Beslutningen betyder, at Energi Fyn kan opstille tre vindmøller på den kommende udvidelse af havneterminalen i Munkebo.

- Kerteminde Byråd har truffet en vigtig beslutning i forhold til at bidrage til den grønne omstilling og reducere CO2-udslippet. Det er vigtigt, at vi på Fyn medvirker til den grønne omstilling. Efterspørgslen efter grøn strøm er stødt stigende, og vi er glade for, at vi inden for en nær fremtid kan tilbyde vores fynske andelshavere grøn strøm fra nye vindmøller på Fyn, siger koncernchef Bent Agerholm, Energi Fyn.

Havneterminalen er velegnet til vindmøller, da de placeres i et eksisterende industriområde med gode vindforhold. Vindmøllerne vil kunne producere omkring 30 GWh årligt, hvilket svarer til det årlige elforbrug i cirka 7.500 enfamilieshuse.

Fynsk kraftcenter for energi
På Odense Havn er der allerede en række aktører inden for vindenergi. Odense Havn og Energi Fyn forventer, at der med det nye samarbejde og med udvidelsen af havneterminalen vil tegne sig et fynsk kraftcenter for grøn energi til glæde for den lokale udvikling i Munkebo.

- Godkendelsen af Energi Fyns vindmølleprojekt har stor betydning for udvidelsen af havneterminalen. Vindmølleprojektet vil bidrage til at sikre udviklingen af havnen samt skabe grøn udvikling og vækst, siger administrerende direktør Carsten Aa, Odense Havn.

Bidrag til lokal udvikling
I forbindelse med vindmølleprojektet etablerer Energi Fyn en vindpuljeforening, der giver 0,5 procent af omsætningen af Energi Fyns ejerandel til almennyttige formål i området. Energi Fyn tilbyder herudover at de nærmeste naboer kan investere i projektet med sikkerhedsstillelse fra Energi Fyn.

- Med vindpuljen ønsker Energi Fyn at bidrage til den lokale udvikling i Munkebo. Det bliver repræsentanter fra lokalområdet, der skal stå bag vindpuljeforeningen og sikre, at midlerne bliver udnyttet mest mulig i forhold til at sætte lokale aktiviteter i gang og skabe lokal udvikling, forklarer koncernchef Bent Agerholm, Energi Fyn.

Tidsplan
Energi Fyns mål er, at møllerne er klar til drift medio 2016, når udvidelsen af havneterminalen er klar.

Inden for nærmeste fremtid vil Energi Fyn påbegynde etableringen af vindpuljeforeningen samt holde møde med den følgegruppe af lokale borgere, som har fulgt projektet tæt og skal bidrage med at igangsætte lokale aktiviteter i forbindelse med etableringen af møllerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078