23948sdkhjf

Vattenfall: Der er endnu ikke valgt mølle-leverandør

Vattenfalls CEO Magnus Hall er begejstret for afgørelsen på budrunden om Horns Rev: Nu går arbejdet med at finde en mølleleverandør i gang.
Vattenfall har vundet koncessionen til at bygge og drive havvindmølleparken Horns Rev 3 ud for Blåvands Huk, hvor vindmøller med en samlet effekt på 400 MW vil kunne forsyne 450.000 husstande med strøm fra 2017.

Vattenfalls CEO, Magnus Hall, glæder sig over, at koncernens danske vindmølleselskab har afgivet det mest konkurrencedygtige tilbud på Horns Rev 3. Vattenfall afventer nu endelig godkendelse i Folketinget og EU.

- Den stort planlagte offshore vindmøllepark får betydning for Vattenfalls ambitioner indenfor vindkraft og i særdeleshed vores fokus på offshore vindmølleparker. Vi er i dag den næststørste operatør af offshore parker i verden og den største operatør i Danmark på vindmøller til lands. Det giver endnu bedre muligheder for at udvikle den bæredygtige energiproduktion til at være både rentabel og mere konkurrencedygtig – til gavn for de danske forbrugere, siger Magnus Hall.

Hvem skal levere?
Når Vattenfall som forventet får grønt lys til at påbegynde opførelsen af Horns Rev 3, går arbejdet med at finde en mølle-leverandør i gang. Vattenfalls svenske pressemand Peter Stedt fortæller, at man endnu ikke har nogen specifik i kikkerten.

- Det er alt for tidligt i processen, siger han og tilføjer, at man heller ikke ved, hvor mange møller, Horns Rev kommer til at bestå af.

- Horns Rev 3 er på 400 MW, så antallet af vindmøller kommer helt til at afhænge af, hvem der skal levere. Og det ved vi ikke endnu, siger han.

Permanent arbejde til 50
Horns Rev 3 giver Vattenfall en unik mulighed for samdrift mellem flere parker til havs, fortæller Alberto Mendez Rebollo, der er business area head for Vattenfalls nordiske vindaktiviteter.

- Vores kontrolcenter i Esbjerg overvåger i dag over 1000 vindmøller til lands og til vands, og Horns Rev 3 kommer til at betyde positive synergier i drift og service af offshore parkerne i Nordsøen.

Kontrolcentrets rolle og Esbjergs betydning som forsyningskæde til offshoreaktiviteterne vil blive styrket yderligere med Horns Rev 3. Opgaven vil betyde permanent arbejde for 50 medarbejdere i Vattenfall Vindkraft. Betydningen er desuden stor for tusindvis af danske arbejdspladser i vindmølleindustrien, siger Alberto Mendez Rebollo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172