23948sdkhjf

Bæredygtighedspris giver vækstmuligheder

Med Odenses Bæredygtighedspris 2015 i rygsækken sparker BioTrans Nordic døren ind hos danske virksomheder og storkøkkener.
Det var Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye, der foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus kunne overrække Odense Bæredygtighedspris 2014 til virksomheden BioTrans Nordic, der med sin affaldskværn og sin mission om at omdanne madaffald til biogas fangede Juryens øjne.

Læs også: Bio Trans Nordic sender madaffald i biogasproduktion

Konceptet holder
Hos BioTrans Nordic er en af iværksætterne bag konceptet Søren Jeberg da også overordentlig stolt over prisen.

- Det er jo et enormt klap på skulderen. Det er jo en anerkendelse af at vores koncept det holder, fortæller han til Energy Supply og tilføjer:

- Nu skal vi jo så ud og bruge prisen aktivt. Vi skal have den med i vores branding af os selv; bruge den til at øge vores markedsandele og sidste men ikke mindst bruge den til at komme igennem til virksomheder og storkøkkener.

Og netop det sidste er en strategi, som Søren Jeberg er overbevist om, vil virke.

- Det er jo klart at det vægter hos kunderne at vi kan fremvise et prisvindende produkt – de fleste vil jo gerne være en del af den gode historie, siger han.

Tre i een
At det var netop BioTrans Nordics koncept, der løb med sejren foran NCC Green Asphalt og Naboskabsambassadørerne skyldes ifølge Søren Jeberg tre ting.

- Vi vejede tungt på alle tre områder, man blev vurderet ud fra. Både det social- og sundhedsmæssige, det økonomiske og det bæredygtige. Det er jo fedt med et bæredygtigt koncept, der også skaber økonomisk vækst, siger han.

Og hvad angår vækst, så skal Bio Trans Nordic i gang med at brede sig på landkortet.

- Vi er netop blevet færdige med at installere to affaldskværne på Riget og nu skal vi i gang på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, hos Niras i Aarhus og på MT Højgaards domicil i Søborg, så vi har efterhånden bredt os til hele landet, siger Søren Jeberg.

Om Bio Trans systemet
BioTrans systemet er et automatisk og lukket system, som fjerner madaffald direkte fra køkkenet. Det betyder færre tunge løft, mindre håndtering af madaffald og øget effektivitet. Samtidig er løsningen lugtfri, og almindelige affaldsbeholdere undgås – resultatet er bedre hygiejne i køkkenet.

BioMasteren kværner madaffaldet, og pumper det via et lukket system til en tank som blot tømmes 6-10 gange om året, hvilket reducerer CO2 udledning fra transporten. Den kværnede biomasse bruges til produktion af biogas, og samtidig recirkuleres næringsstoffer og organisk materiale til jordbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078