23948sdkhjf

Projekt el-bycykel er gået i stå

Betalingsstandsning hos leverandøren og manglende interesse for at bruge el-bycyklerne rammer storstilet millionprojekt i hovedstaden.
Sidste forår lancerede København sit nye el-bycykel-koncept med 250 af de nye cykler, men siden er projektet gået i stå, skriver Politiken.

Læs også: For 40 millioner elcykler, tak

Efter planen skulle der nu rulle 1.860 nye el-bycykler rundt i København, men der er kun 426. Samtidig skulle der være installeret godt 105 ladestationer, men der er kun 27. Årsagen er at den tyske leverandør af cyklerne GoBike gik i betalingsstandsning i efteråret.

Samtidig er der langt færre end ventet, der benytter sig af cyklerne. I første halvdel af december blev der kørt 530 ture på bycyklen i hovedstanden, hvilket er langt fra målet om tre ture per cykel om dagen i 2015.

Fonden bag bycyklerne erkender, at der er opstået problemer.

- Vi har blot en fjerdedel af de cykler på gaden, som vi skal have. Brugen af de nye el-bycykler er på et meget lavt niveau, og brugen har været forholdsvis beskeden efter sommer. Vi kan endnu ikke sige, om projektet er en succes eller om man har valgt forkert, fordi vi endnu ikke er der, hvor vi skal være, siger Nikolaj Bøgh, formand for By- og Pendlercykelfonden, en ny erhvervsdrivende fond, som er bindeled mellem Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune og firmaet GoBike.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125