23948sdkhjf

Intet sofistikeret bag NGFs super-resultat

NGF Nature Energy har i sit seneste regnskabsår reduceret sine omkostninger væsentligt og landet et overskud på 13,4 mio. kr. efter skat.
NGF Nature Energy koncernen kan for 2014 præsentere et positivt resultat langt over budget.

Resultatet for 2014 viser et overskud på 16 mio. kr. før skat, og det er således langt over de 5-8 mio. kr. budgetteret ved årets start. Resultatet før skat viser en forbedring på 13 mio. kr. i forhold til 2013. Nettoomsætningen er reduceret fra 1529,3 mio. kr. til 967,5 mio. kr. samtidig med at overskudsgraden er fordoblet. Det betyder, at man trods en faldende omsætning har formået at tjene penge.

- Der er ikke noget sofistikeret over vores gode resultat: Vi har været alt igennem og sørget for ikke at bruge mere, end det vi har brug for, forklarer adm. dirketør Ole Hvelplund til Energy Supply.

Samtidig har en række fordelagtige gashandelsaftaler haft indflydelse på årets positive resultat. Forsyningspligtbevillingen, som NGF Nature Energy vandt ved udbud i foråret 2013, har samtidig medvirket til en stabil kundetilgang på 16 procent.

Forventninger til 2015
Ledelsen i NGF Nature Energy forventer også for 2015 et positivt resultatet for koncernen, hvor rækken af nye biogasanlæg løbende sættes i drift. Der budgetteres således med et resultat på 25-30 mio. kr. før skat for 2015, hvilket er væsentligt mere end resultat for 2014. For at nå denne målsætning vil man heller ikke gøre de store sofistikerede krumspring.

- Vi skal hente overskuddet på omkostningsstyring, trimme omsætningssiden og så skal vi have gang i de tre biogasanlæg, så vi kan få hentet noget erfaring, fortæller Ole Hvelplund, der samtidig løfter en flig af sløret for virksomhedens kommende projekter.

- Vi har andre projekter i pipelinen. Og ja, det er også biogasanlæg, det er vi ikke færdige med endnu, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078