23948sdkhjf

Udbuddet af kystnære havvindmøller skydes i gang

Nu kan der søges om at blive prækvalificeret til at byde på 6 områder i de danske farvande med i alt 350 MW vindmøller.
Energistyrelsen offentliggør udbudsbekendtgørelsen for udbuddet af kystnære havvindmølleparker. Udbuddet er på 350 MW i alt, og der er 6 områder fordelt i de danske farvande, der konkurrerer om parkerne. Der må maksimalt være 200 MW i hvert område, undtagen på Bornholm, hvor der maksimalt må være 50 MW.

Udbuddet er dermed mindre end det aktuelle storskalaudbud ved Horns Rev 3 og det tidligere udbud ved Anholt. Samtidig er det et såkaldt multi-site-udbud, hvor flere områder konkurrerer med hinanden. Dermed ventes kun nogle af områderne at blive udnyttet.

Udbudsbekendtgørelsen er startskuddet til udbuddet og indeholder blandt andet kriterierne for at blive prækvalificeret til at byde. Det forventes, at udbuddet kan tiltrække nye bydere fra havvindmøllemarkedet, grundet parkernes mindre størrelse og en samtidig nedskalering af de tekniske, finansielle og økonomiske krav til at deltage i udbuddet.

- Jeg er glad for, at vi nu kan sætte gang i udbuddet af kystnære havvindmøller. Det er et spændende projekt, der viser nye veje for havvind. Udbuddet åbner op for andre bydere end de selskaber, vi kender fra de store udbud. Det fremmer konkurrencen både ved dette udbud og ved fremtidige udbud af havvind. Det kan lede til mere omkostningseffektive priser – til gavn for de danske elforbrugere, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Udbuddet af kystnære havvindmøller var en del af energiaftalen fra 2012, og parkerne skal stå færdige i 2020. Udbudsfristen er 26. maj 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078