23948sdkhjf

Overskudsvarme fra Arinco skal varme Videbæk

En transmissionsledning og en stor varmepumpe skal være med til at sende overskudsvarmen fra Arinco ud i forsyningsnettet i Videbæk.
Videbæk Energiforsyning er interesseret i at bruge overskudsvarmen fra byens mejeri Arinco i sin fjernvarmeforsyning. Det kræver dog, at der først etableres en transmissionsledning fra Bioenergi Vest til Arinco og sidenhen en stor varmepumpe, skriver AOH.dk.

Transmissionledningen skal gå fra biogasanlægget Bioenergi Vest til Arinco, der vil hive den fornødne energi ud af gassen. Derefter skal resterne sendes ud i forsyningsnettet i Videbæk.

- Hvis det lykkes, er det en god historie for alle. Det kan blive til en god forretning for både Arla og Videbæk. I dag ryger overskudsvarmen fra Arinco ud i den blå luft. Det er der ikke fornuft i, siger Ib Melsen, direktør hos Videbæk Energiforsyning, der vil drøfte projektet på et kommende bestyrelsesmøde.

Bioenergi Vest har indgået en aftale om at levere biogas til Arinco i løbet af 2016, og derfor er etableringen af en transmissionledning mellem parterne netop på tegnebrættet.

Såfremt overskudsvarmen skal sendes videre, kræves det, at der installeres en stor varmepumpe, der kan løfte temperaturen i det varme vand fra 40 til 75 grader.

Arinco skal bruge sin del af biogassen til procesvarme og elproduktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109