23948sdkhjf

Energiteknologier får demonstrationshus i Frøstrup

Producenter og importører af energiteknologier kan teste dem i et nyoprettet demonstrationshus i Frøstrup.
Formålet med huset, der går under navnet Energipunkt Frøstrup er, at lade virksomheder installere energiløsninger, så Hr. og fru Danmark kan få en demonstration af løsningen, inden de kaster penge efter en specifik løsning.

Projektleder Otto Lægaard hos Thisted Kommune fortæller til Energy Supply, at demonstrationshuset skal drives af den lokale forening Hannik, og at det også er Hanniks bestyrelse, der kommer til at tage stilling til, hvilke producenter og importører af energiteknologier, der kan få lov at køre demonstration i huset.

- Prioriteringen er varmepumper og anlæg til produktion og lagring af strøm, hvor der er en nyhedsværdi - med vedvarende energi og selvforsyning som nøgleordene. Og så skal det være anlæg, der kan bruges i private husstande, fortæller han til Energy Supply og tilføjer:

- I øjeblikket er der installeret anlæg fra Vølund, DVI og Weishaupt i huset, og det er jord-til-vand- og luft-til-vand-varmepumper, men alle typer af varmepumper er interessante, understreger han.

Og selvom der allerede er installeret nogle energiløsninger i demonstrationshuset, så vil foreningen Hannik sørge for en vis udskiftning.

- Teknologierne i drift er planlagt til at skifte hver andet år, så nyhedsværdien sikres. I de ikke fastmonterede udstillinger kan man være med 6 måneder ad gangen, fortæller Otto Lægaard.

Konceptet er blevet til i samarbejde mellem Thisted Kommune og foreningen Hannik og er stadig under udvikling, selvom man lørdag den 21. februar 2015 holdt åbningsreception. På den dag kunne man udover demonstrationsanlæggene, der allerede er installeret, møde en række udstillere med nye løsninger til selvforsyning og energirenovering, blandt andre Aquasol med en sol-vandvarmer og ScanComfort med vindturbiner og lagring.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207