23948sdkhjf

Fra tosset opfinder til kommerciel udbyder

En aktie-emission skal sikre Floating Power Plant den fornødne ro til at få lukket et af tre projekter og bringe virksomheden et skridt nærmere en kommercialisering af sit vind- og bølgeanlæg.
Som en konsekvens af Floating Power Plants hurtige fremdrift på tre internationale kommercielle projekter – henholdsvis et i Belgien og to i England – har virksomheden åbnetfor en ny aktieemission, som slutter 23. februar 2015.

- Aktieemissionen er ikke så stor, men den skal sikre os ro til at få lukket kontrakter i enten Belgien eller England. Får vi lukket bare en af dem, vil vi gå fra at være tossede opfindere til at være kommercielle udgivere, siger direktør hos Floating Power Plant, Anders Køhler til Energy Supply.

Det er især projektet i Belgien, der køres gennem et internationalt konsortium bestående af energiselskaber, offshoreselskaber og venturefonde samt Floating Power Plants danske partnere Siemens Industry, Contech Automatic og Fritz Schur Energy, Anders Køhler har store forventninger til. Konsortiet skal være endeligt på plads i 2015 og arbejder på at blive endelig klar til søsætning i 2017/2018.

At Floating Power Plant har valgt konsortie-vejen er en meget velovervejet beslutning.

- Tilbage i 2007 lavede vi en strategisk beslutning om at finde gode partnere, folk, der kan deres kram inden for hver deres segment, Der er rigeligt med udviklere, der prøver at gøre ting selv, og det kan man ikke. Alene forankring, kabling, netintegration, frekvensudsving, overlevelse og udmattelse - det ville kræve at man mestrede indtil flere forskellige ingeniørdiscipliner, siger Anders Køhler, der derfor over årene har slået pjalterne sammen med en lang række af investorer og partnere.

Floating Power Plant har til dags dato rejst over 90 mio. kr. Den forestående aktieemission er begrænset til 5 mio. kr. og har en salgspris per aktie på 10 kr.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126