23948sdkhjf

Whistleblower afslører fusk hos Dong

Seks ansatte er blevet fyret efter Dong Energys whistleblowerordning har afsløret misbrug af kreditkort, penge under bordet fra leverandører og uldne leverandøraftaler.
Dong Energy har i 2014 etableret en revideret udgave af sin whistleblowerordning og for 2014 kan der rapporteres om hele seks tilfælde af alvorlige forseelser.

- Der blev i 2014 indrapporteret seks sager, som helt eller delvist har kunnet underbygges, og som alle har fået konsekvenser for de impliceredes ansættelsesforhold. Sagerne handlede om misbrug af kreditkort, returkommission fra leverandører, brud på tavshedspligten, interessekonflikter og tvivlsomme leverandøraftaler. I de fleste sager har der været tale om adfærd i strid med selskabets politikker og retningslinjer, mens der kun i få tilfælde har været tale om adfærd, der i et vist omfang også er i strid med lovgivningen, skriver Dong Energy i sin årsrapport.

Dong Energys adm. direktør og CEO Henrik Poulsen vil ikke over for Jyllandsposten kommentere på de enkelte forhold, men han understreger at de alle seks har udløst fyringer. Samtidig forsikrer han om at der arbejdes hårdt på at undgå nye svindelsager.

- Men jeg kan ikke med sikkerhed sige, at vi helt kan undgå dem. Koncerner af vores størrelse har nok desværre et antal sager af den her slags hvert år, siger Henrik Poulsen.

Dong Energy oplyser i sin årsrapport at sagerne ikke har haft betydning for årets resultat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282