23948sdkhjf

Skærbækværket gør plads til kedlerne

To sprængninger fjernede i weekenden to siloer på kajen ved Skærbækværket. Der gøres plads til de nye flisfyrede kedler. Se video af silosprængningen her.
I forbindelse med udbygningen af Skærbækværket blev to eksisterende flyveaskesiloer på kajen i weekenden sprunget bort.

Siloerne var 30 meter høje med en diameter på 10 meter. De blev opført i 1980 og indtil 1999 blev de brugt til oplagring af flyveaske. I dag anvendes de ikke længere og er derfor blevet fjernet.

- Siloerne skal gøre plads til den bygning, der skal huse de to nye flisfyrede kedler, siger Leif Høgh Sørensen, projektleder i Dong Energy med ansvar for ombygningen af Skærbækværket.

Han fortæller til Energy Supply, at ombygningen kører efter planen.

- Foreløbig er vi i den indledende byggefase med jord- og piloteringsarbejder samt etablering af den nye havnekaj, fortæller han.

Sprængningerne blev udført ved to separate sprængninger fredag den 6. februar 2015 i tidsrummet 14 til 17 og lørdag den 7. februar 2015 i tidsrummet 12 til 15.

- Den overordnede entreprise ligger hos entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S, som til nedbrydning af siloerne benytter underentreprenøren Kingo Karlsen A/S. Selve sprængningen, der skal vælte siloerne, gennemføres af specialister fra Sprængningstjenesten, forklarer Leif Høgh Sørensen.

Ombygningen af Skærbækværket vil være gennemført i marts 2017.

Se silosprængningen i denne video
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203