23948sdkhjf

Nystiftet dansk selskab udruller brint-tankstationer

OK a.m.b.a., Strandmøllen A/S og H2 Logic A/S har indgået en aftale om etablering af fem nye brinttankstationer i Danmark ved udgangen af 2016. Brinttankstationerne drives i et fælles selskab, Danish Hydrogen Fuel A/S (DHF).
Med op til fem nye brinttankstationer fra Danish Hydrogen Fuel A/S vil det samlede netværk være så dækkende, at 50 % af befolkningen vil have mindre end 15 kilometer til nærmeste brinttankstation, og at brint kan tankes i alle de største byer.

Sigtet med Danish Hydrogen Fuel er, at selskabet skal agere som platform for etablering og drift af brinttankstationer og samle de kompetencer og teknologier, som er nødvendige for en succesfuld udbredelse.

Brint fra Strandmøllen
I Ejby på Fyn driver Strandmøllen, som er et af de tre danske selskaber bag Danish Hydrogen Fuel, det elektrolyseanlæg, der skal levere brint til DHF-tankstationerne.

- Som en leverandør af industrigasser i Danmark i næsten 100 år er det naturligt for os at tage et betydeligt skridt mod en fremtid med bæredygtig brint til transport. Investeringen i Danish Hydrogen Fuel giver os værdifulde erfaringer med distribution af brint til tankstationer og en synergi med vores eksisterende bæredygtig brint produktion i Danmark, siger administrerende direktør Alex Buendia hos Strandmøllen.

Etablering ved OK
Brinttankstationerne etableres ved udvalgte OK-tankstationer, hvilket giver DHF en stærk adgang til markedet via den eksisterende infrastruktur for brændstof.

- OK tilbyder i dag en bred pallet af energiprodukter til de danske forbrugere og virksomheder, og vi ser frem til også at kunne tilbyde brint. Vi ønsker ikke at udpege en endelig vinder blandt fremtidens energiteknologier til transportsektoren. Tværtimod ser vi det som vores opgave at åbne markedet for nye brændstoffer og være med til at give kunderne adgang til dem, siger OKs, adm. direktør Jørgen Wisborg.

Fra H2 Logic
Brinttankstationerne til DHF leveres af H2 Logic, og på den måde sikres det, at der anvendes danskudviklet og -produceret teknologi.

- Vi glæder os over, at brint forsætter med at opnå momentum i Danmark – der er på vej til at blive verdensførende inden for brintbiler- og nu har tiltrukket interesse fra ledende danske energi- og gasselskaber. For H2 Logic bidrager leverancen af H2Station® til Danish Hydrogen Fuel A/S til at bekræfte vores ledende position internationalt indenfor brinttankstationer, siger H2 Logics administrerende direktør, Jacob Krogsgaard.

DHF-brinttankstationerne etableres med bidrag fra det Europæiske FCH-JU program og Energistyrelsen.

Danish Hydrogen Fuel er et fælles selskab ejet af OK, Strandmøllen og H2 Logic og fokuserer udelukkende på drift af brinttankstationer i Danmark. Samarbejdet påvirker ikke partnernes øvrige forretning.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109