23948sdkhjf

Videbæk Biogas i revideret udgave

Arla Foods og Xergi har måtte revidere projektet Videbæk Biogas – nu venter man at første produktiondag bliver i 2017.
Projektet Videbæk Biogas har stået lidt i stampe, men nu er der igen aktivitet omkring projektet til et trecifret millionbeløb.

- Ambitionen for det oprindelige projekt var at vil skulle producere 11 mio. kubikmeter metan, men i løbet af projekteringsfasen er det gået op for os, at vi kom til at mangle biomasse – dels fra os selv og dels fra landmændene, men nu er vi ved at være klar med projektet i en revideret udgave med en revideret biomassesammensætning, fortæller projektleder hos Videbæk Biogas Kristian Eriknauer til Energy Supply.

At projektet har været i gang længe vidner den udløbne miljøgodkendelse om.

- I forbindelse med opstarten af projektet fik vi udarbejdet en VVM, en lokalplan og en miljøgodkendelse, og det er altså den, der nu er udløbet, fortæller Kristian Eriknauer og uddyber:

- Arbejdet med at indhente en ny miljøgodkendelse skydes snart i gang, og så udvikler vi projektet i løbet af 2015. Hvis alt går vel håber vi på at være klar i starten af 2016 - med de første leverancer til Arinco i Videbæk og de andre mejerier i området i 2017, fortæller han.

Arla har netop indgået en aftale med Herning Bioenergi om leverancer af 7 mio. kubikmeter naturgasenheder om året, men det afskrækker ikke projektlederen hos Videbæk Biogas.

- Arla bruger 42 mio. kubikmeter naturgas om året, så vi kan aftage meget biogas til vores tre anlæg i Videbæk, slutter han.

Projektet i Videbæk er blevet til i samarbejde mellem Xergi og Arla Foods.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141