23948sdkhjf

Lyskunst og solcellebiler på Varmens Dag

Når landets mange fjernvarmeværker på søndag slår dørene op og inviterer danskerne indenfor er der mere end pølser, fadøl og børnekonkurrencer på programmet.
63% af alle danske boliger opvarmes med fjernvarme, og det er ikke kun varmt vand i rør, men en moderne og højteknologisk opfindelse. Dansk Fjernvarme har med konceptet Varmens Dag ønsket at give danskerne hele historien om den danske fjernvarme, og det er lykkedes.

- Nu har det eksisteret i en fire-fem år og både antallet af værker med åbent hus på dagen samt antallet af besøgende vokser stille og roligt år for år, fortæller Torben Ø. Sørensen hos Dansk Fjernvarme.

Mere end pølser og fadøl
Værkerne lægger sig mere og mere i selen for at skabe nogle fine rammer og oplevelser for de mange besøgende. Så selvom der er både pølser og fadøl på programmet hos langt størstedelen af værkerne, så er der også en del der skiller sig ud med særlige events.

Hos Hofor i København får man mulighed for at komme ned i Hofors fire kilometer lange fjernvarmetunnel, der løber 40 meter under byen. Samtidig omdanner man pladsen omkring Adelgade til én stor lyd og lysinstallation.

Aalborg Forsyning varmer i samarbejde med radiostationen ANR op under Aalborg i ugerne op til Varmens Dag. Her kan man hver dag i programmet Anne og de herreløse hunde kunnet deltage i en konkurrence om et hotelophold, og når AffaldVarme Aarhus slår dørene op på AarhusVærket og VarmeLab, så er det samtidig et decideret undervisningstilbud til forbrugerne.

Hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme kan man få lov til at designe sin egen solcellebil, mens man hos Verdo i Randers kan få en tur ned i den underjordiske vekslerstation på hjørnet af Mariagergade og Bredstrupgade.

Varmens Dag løber af stabelen hos landets varmeværker på søndag den 1. februar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125