23948sdkhjf

Danfoss tilslutter sig Gråsten Fjernvarme

Gamle gaskedler udskiftes med fjernvarme hos Danfoss i Gråsten.
Danfoss og Gråsten Fjernvarme har indgået aftale om at tilslutte Danfoss i Gråsten til fjernvarmeforsyningen. Aftalen omfatter i første omgang bygningerne på Ulsnæs 1, som står for 2/3 af det samlede varmeforbrug, skriver ProjectZero.

- Vi stod for at skulle udskifte de gamle gaskedler, som indtil nu har produceret varmen, og ville gerne finde en mere klimavenlig løsning. Tilslutning til Gråsten Fjernvarme viste sig at være det bedste bud, da det er mere attraktivt for både økonomien og miljøet og understøtter både områdets og vores egne grønne mål. De øvrige Danfoss bygninger på Ulsnæs, Sundsnæs og Egenæs vil blive tilsluttet fjernvarmen, når de nuværende gaskedler skal udskiftes, fortæller Torben Christensen, Vice President for Danfoss Global Services, Real Estate.

Med fjernvarmetilslutningen reducerer Danfoss i Gråsten sin årlige CO2-udledning med 900 tons.

Hos Gråsten Fjernvarme glæder man sig over samarbejdet med Danfoss.

- Danfoss har med sit valg af løsning blåstemplet vores fjernvarmeprojekt og bekræftet fjernvarmen som den grønne og CO2-neutrale vej for det øvrige erhvervsliv på Ulsnæs og Sundsnæs. Med det nuværende varmeforbrug vil Danfoss, Ulsnæs 1 aftage ca. 10 % af vores varmeproduktion. Tilslutningen betyder, at vi på sigt skal udvide med yderligere solpaneller på Sønderborg Landevej, udtaler Peter Mikael Kjer Stærdahl, direktør for Gråsten Fjernvarme.

Gråsten Fjernvarme får nu nemmere ved at udvide sit fjernvarmenet til Egernsund, da man med aftalen får grønt lys til at lægge fjernvarmeledningen på Danfoss’ grund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125