23948sdkhjf

Eltronic-direktør: Medarbejderne skaber virksomheden

Aktivt ejerskab til medarbejderne skal være med til at sikre ingeniørvirksomheden Eltronic en lys fremtid.
- Medarbejderne skaber virksomheden.

Sådan siger stifter og tidligere eneejer af Eltronic, Lars Jensen, forklarende om beslutningen om at lægge 20 procent af ejerskabet i den bredtfavnende ingeniørvirksomhed over til medarbejderne.

Skiftet skete i forbindelse med, at Lars Jensen, indgik partnerskab med kapitalfonden SE Blue Equity i efteråret 2013. Ejerskabet blev her delt i tre. 50 procent ligger hos SE Blue Equity, 30 procent hos Lars Jensen, mens de resterende 20 procent er hos medarbejderne, der kan købe andele i flere omgange over de kommende år.

- Jeg har altid ønsket at få medarbejderne med på et tidspunkt. Det sikrer et stærkt, aktivt ejerskab, som giver en god balance og ballast. Så passede det godt sidste år, hvor investeringsfonden også kom med ind, forklarer Lars Jensen til Electronic Supply.

Balance og ballast
Eltronic har netop fremlagt et regnskab med en rekordhøj omsætning og et overskud på et tocifret millionbeløb. Og virksomhedens styrke har også haft betydning for timingen af tiltaget.

- Nu var vi så solide, at medarbejderne kunne komme ind over. Det kommer der det sundeste ud af, fordi de værdier der bliver skabt i virksomheden, bliver her, uddyber Lars Jensen, og understreger, at det også fremad vil være en god model uanset, hvordan det øvrige ejerskab former sig.

Cirka 60 af medarbejderne er blevet medejere, og et nyt rul er på vej de kommende år. Alt sammen reguleret af interne regler, så alle ansatte har de samme muligheder og priser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078